Feteasca Neagra 2016

7ARTS Feteasca Neagra 2016

2016 

Denumire de Origine: Banu Maracine DOC-CT
Regiune: Dealurile Olteniei
Varietate Struguri: 100% Feteasca Neagra
Maturare: 60% din cantitate 6 luni in baricuri noi de stejar romanesc

Alcool: 16,5% VOL.
Zahar rezidual: 0,6 g/L
Productie 2016 : 1,5 T/ha

VINIFICARE: Strugurii au fost culesi tarziu, pe data de 16 Septembrie 2016, manual, in ladite de 10kg. In urma desciorchinarii fara zdrobire, boabele au ajuns fara presare in cuvele de inox unde a avut loc fermentatia alcoolica la temperatura controlata. A urmat fermentatia malolactica 60% din cantitate a fost maturata timp de 6 luni in baricuri noi de stejar romanesc. A fost amestecata inainte de imbutelieru cu restul de 40% din cantitate pastrata in cuvele de inox.
NOTE DE DEGUSTARE: De culoare rosu rubiniu inchis. La nivel olfactiv: fructe negre de padure coapte si pamant. In gust: note de gem de prune si condimente.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 16-18ºC

Eticheta reprezintã pictura artistei Angela Szabo - www.angelaszabo.ro

S-au produs 2600 de sticle de 0,75 L

Sortiment: