Crama si podgoria 7ARTS

7ARTS Winery

O mostenire ce probabil urma sa se piarda in indiferenta cotidiana, un loc care cu siguranta nu si-ar fi pastrat identitatea daca nu am fi luat aceasta hotarare - in 2009 am readus la viata o veche plantatie ce a apartinut boierului si omului politic Constantin Argetoianu, am reconstruit vechea crama fondata la inceputul sec. XIX si astfel am reasezat pe harta viticola a Romaniei DOC Banu Maracine.

Pentru obtinerea calitatii utilizam exclusiv strugurii de pe propria plantatie, practicam randamente foarte scazute, recoltam manual in ladite mici, sortam strugurii atat in timpul culesului cat si inainte de desiorchinare, folosim cea mai noua tehnologie in vinificare si nu in ultimul rand, pentru vinurile rosii folosim exclusiv baricuri din stejar romanesc.

La 7 ani de la replantare am lansat vinurile sub numele 7ARTS. Pentru imaginea sticlelor am ales picturile artistei Angela Szabo deoarece putem afirma ca reflecta continutul: fantezie, complexitate, culoare, expresivitate.

Credem cu tarie in caracterul unic, calitatea si bucuria pe care v-o ofera vinurile noastre!

Podgoria 7ARTS

Amplasament cu traditie in regiunea Dealurile Olteniei, DOC Banu Maracine

Podgoria se afla in regiunea vitivinicola Dealurile Olteniei, localizata 44.3550 N, 23.6810E, pe un teren cu pante de 10°-30° si alt maxima de 600m. Vitele-de-vie sunt dispuse de la Nord la Sud, beneficiind astfel de soare pe intreaga perioada a zilei. Subsolul este format din argile, marne si nisipuri de varsta levantina, fiind ideal pentru obtinearea strugurilor si a vinurilor de calitate superioara.

Cele 30 de ha sunt cultivate astfel: la baza dealului soiurile albe Feteasca Alba, Sauvignon Blanc, Tamaioasa Romaneasca, iar pe masura ce panta creste, regasim vitele-de-vie din soiurile rosii Syrah, Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet Sauvignon.

image-17
image-17

“Ca de obicei, comisia ADAR a selectat nouă vinuri finaliste, câte trei pentru fiecare categorie. Trebuie să menționăm că 2017 a fost anul de glorie pentru vinurile albe. Toate cele trei probe finaliste au fost produse anul trecut. Pe primul loc s-a clasat un Sauvignon Blanc, sec, produs de 7Arts Winery ”

profesor Aurel Popa, vicepreședintele ADAR Oltenia
presedinte al juriului "Povesti cu Vinuri Romanesti"

“Daca nu stiati, aflati ca in podgoria din DOC Banu Maracine gasiti un Syrah de toata frumusetea. Niciodata nu am degustat un vin asa de proaspat cu comportament de vin matur, precum acesta. Strugurii culesi tarziu si vinul rezultat, tinut cat trebuie in baricuri, au dat un Shiraz de ... LUME Noua!”

Razvan Stoenescu, www.Vin2.ro