Crama si podgoria 7ARTS

7ARTS Winery

un blend exceptional de vinuri superbe si arte vizuale

o crama veche reconstruita si echipata cu tehnologie
de ultima generatie

o pasiune de familie

Podgoria 7ARTS

Amplasament cu traditie in regiunea Dealurile Olteniei, DOC Banu Maracine

Podgoria se afla in regiunea vitivinicola Dealurile Olteniei, localizata 44.3550 N, 23.6810E, pe un teren cu pante de 10°-30° si alt maxima de 600m. Vitele-de-vie sunt dispuse de la Nord la Sud, beneficiind astfel de soare pe intreaga perioada a zilei. Subsolul este format din argile, marne si nisipuri de varsta levantina, fiind ideal pentru obtinearea strugurilor si a vinurilor de calitate superioara.

Cele 30 de ha sunt cultivate astfel: la baza dealului soiurile albe Feteasca Alba, Sauvignon Blanc, Tamaioasa Romaneasca, iar pe masura ce panta creste, regasim vitele-de-vie din soiurile rosii Syrah, Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet Sauvignon.

Cu scopul de a controla integral calitatea, enologii nostri folosesc exclusiv strugurii proveniti din productia proprie, culesi manual. Desi create în stil modern, vinurile 7ARTS păstrează, si chiar conservă, specificul regiunii si al anului de recoltă.

image-17
image-17

“Ca de obicei, comisia ADAR a selectat nouă vinuri finaliste, câte trei pentru fiecare categorie. Trebuie să menționăm că 2017 a fost anul de glorie pentru vinurile albe. Toate cele trei probe finaliste au fost produse anul trecut. Pe primul loc s-a clasat un Sauvignon Blanc, sec, produs de 7Arts Winery ”

profesor Aurel Popa, vicepreședintele ADAR Oltenia
presedinte al juriului "Povesti cu Vinuri Romanesti"

“Daca nu stiati, aflati ca in podgoria din DOC Banu Maracine gasiti un Syrah de toata frumusetea. Niciodata nu am degustat un vin asa de proaspat cu comportament de vin matur, precum acesta. Strugurii culesi tarziu si vinul rezultat, tinut cat trebuie in baricuri, au dat un Shiraz de ... LUME Noua!”

Razvan Stoenescu, www.Vin2.ro